//Opština Sečanj dobila 43 miliona dinara za rekonstrukciju atarskih puteva i uređenje vodovodne mreže

Opština Sečanj dobila 43 miliona dinara za rekonstrukciju atarskih puteva i uređenje vodovodne mreže

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu opredelio je preko 43 miliona dinara za rekonstrukciju atarskih puteva i uređenje vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta.

Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj je u pokrajinskom skretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu potpisao tri ugovora o sufinansiranju atarskih puteva u Jarkovcu, Neuzini, Jaši Tomiću i Šurjanu a za uređenje vodovodne mreže u Krajišniku, Neuzini, Jarkovcu, Banatskoj Dubici i Boki.
Za atarske puteve pokrajina je obezbedila 13 miliona dinara, što čini 57 odsto ukupne vrednosti radova. Ostatak sredstava, više od deset miliona obezbedila je lokalna samouprava.

Uređenje atarskih puteva stabilizacijom vršiće se u Jarkovcu, Neuzini, Jaši Tomiću i Šurjanu. To je nastavak projekta na uređenju, a tokom prošle godine urađena je „stabilizacija“ atarskog puta Boka-Jarkovac.

Zajedničkim sredstvima pokrajine i opštine Sečanj biće finansirana zamena vodovodne mreže u Banatskoj Dubici. Prva faza je potpuna zamena čvorišta a druga, koja bi trebala početi na jesen, jeste potpuna zamena azbestnih cevi u selu. Do sada je to urađeno u Krajišniku, Neuzini i Jarkovcu a Banatska Dubica je četvrto selo po redu.

Tri i po miliona biće uloženo za zamenu jednog kraka vodovoda u Boki što je do sada meštanima predstavljalo veliki problem.

Po rečima predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića, svi ovi radovi trebali bi biti završeni do kraja oktobra, a već u petak se kreće sa administrativnim delom. Pored ovih planirane su i druge investicije, a prva sledeća za koju se obezbeđuju sredstva je rešavanje problema divljih deponija.